دستور العمل اجرای مسابقه رویش بذر برای دانش آموزان به شرح زیر می باشد:

۱_  به دانش آموزان بذر و یک بستر رشد از طرف مدرسه تحویل داده شده است.

۲_ دانش آموزان بذرها  را در آب گذاشته تا جوانه بزند و در تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۹الی۱۴۰۱/۱۱/۲۲ از این مرحله کشت عکس و فیلم تهیه نموده وبرای آموزگار کلاس در فضای شاد ارسال نماید.

۳_پس از جوانه زنی بذرها را بر روی بستر رشد در شرایط نور قرار دهید  و پس از رویش بذرها و جوانه زدن در تاریخ  ۱۴۰۱/۱۱/۲۷الی ۱۴۰۱/۱۱/۳۰  عکس و فیلم آن برای معلم کلاس در فضای شاد ارسال شود.

۴_دانش آموزان در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۰۶  بذرهای سبز شده را به مدرسه بیاورند تا مورد ارزیابی قرار گیرد.

۵_  از هر کلاس ۱ بذر رشدیافته انتخاب شده و به خانه زیست ارسال میشود. سپس در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۵ با حضور دانش آموزان منتخب در مراسمی در خانه زیست شناسی جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

مراحل کاشت بذر شبدر

ابتدا بذر های شبدر قرمز را خوب با آب بشویید تا تمیز شوند، سپس آن ها را به مدت 8 ساعت در آب بخیسانید تا آماده ی جوانه زنی شوند

حالا بذرها را آبکشی کنید و آن ها را داخل یک ظرف شیشه ای ریخته و درب ظرف را با یک پارچه توری ببندید تا هوا در ظرف گردش داشته باشد و رطوبت شیشه نیز حفظ شود

بهتر است شیشه را در یک مکان نسبتا تاریک قرار دهید تا بذرها زودتر جوانه بزنند

هر 8 ساعت شیشه بذرها را چک کنید و مقداری آن ها را آبیاری کنید تا بذرها مرطوب بمانند

از آبیاری بیش از اندازه خود داری کنید، همین که بذرها مرطوب شوند کافیست

پس از گذشت 3-4 روز بذرها شروع به جوانه زدن می کنند و می توانید در این مرحله آن ها را به مکانی پر نور ترمنتقل کنید

برای استفاده از جوانه ها بهتر است بگذارید حداقل 2-3 سانتی متر رشد کنند سپس  در بستر رشد بکارید.